Historie

65 JAAR GELEDEN, (1952), VERTROK DE JONGE ALAIN BOMBARD, EEN 27 JAAR OUDE WETENSCHAPPER, VANAF LAS PALMAS IN DE CANARISCHE IJLANDEN. HIJ VOER IN EEN OPBLAASBARE BOOT, GENAAMD 'LE HERETIQUE', ZONDER ETEN & DRINKEN.

Hij voer een afstand ter grootte van een kwart van de omtrek van de aarde, maar kwam veilig aan op Barbedos in het Carabisch gebied. Hij at vis, plankton en dronk vissensap en regenwater; waarmee hij bewees dat het mogelijk is voor een schipbreukeling om te overleven op zee met natuurlijke bronnen.

Met zijn book “Het verhaal van Bombard”, gepubliceerd in 1958, verkreeg hij een internationale reputatie. Later verleende hij zijn medewerking aan verschillende wetenschappelijke onderzoeken en de ontwikkeling van reddings- boten en vlotten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/disk2/1807673/www/bombard-nederland.nl/wp-includes/media.php on line 1204
Alain Bombard

Over de hele wereld blijft zijn naam verbonden met overleven op zee, maar ook het beschermen van de zee en haar ecosystemen. Alain Bombard stond aan de basis van de waarden van avontuur en betrouwbaarheid; die vandaag de kernwaarden van het merk Bombard vertegenwoordigen. Vandaag de dag staan de Bombard boten voor zijn nalatenschap; sterke, krachtige producten.